Podzimní HYGGE pohoda pro sychravé dny

Podzim je obdobím stahování se dovnitř sebe i svých domovů. Přirozený cyklus nám velí zvolnit, odpočívat a více se zaměřit na své nitro. Ruku na srdce, kolik z nás si dovolí žít podle cyklů přírody a našeho těla?

Můžeme se inspirovat např. v Dánsku, kde je pojem Hygge fenoménem. Nemá přesný překlad, jedná se o stav mysli, pocit štěstí a duševní pohodu, kterou si vytvoříme ve své mysli a svém domově – našem útočišti.

Oheň, svíčky, světlo a teplo

Přirozené teplo, světlo a zvuk praskajícího ohně z krbu je pro naši psychiku tím nejprospěšnějším. Krb v sobě nese symboliku domova a bezpečí. Mnoho z nás ovšem bohužel nemůže své domovy vybavit klasickým krbem, přesto lze vytvořit stejně příjemnou atmosféru. Stačí po bytě rozmístit svíčky, lucerny, koberce a teplo získat např. z elektrického krbu. Ten dokáže vytvořit realistické a příjemné světlo v místnosti včetně jejího vytápění. Naše elektrické krby s výkonem 2000 W vytopí místnost o velikosti až 30m2.

Kniha, příjemná hudba nebo film

Každému podle jeho libosti. Stačí se zachumlat do příjemně měkké deky, připravit si oblíbený teplý nápoj ve stylové čajové konvici a užívat si chvíli jen pro sebe.

Nábytek a doplňky

Harmonický a uklizený byt s kusy nábytku, které vybízejí k odpočinku a relaxaci jsou naprostou nezbytností Hygge. Čalouněná křesla a pohovky, houpací závěsná křesla, relaxační lehátka nebo jen oblíbený kout v bytě, se stanou vaším útočištěm, kde můžete na chvíli zapomenout na okolní svět tam venku.

Láska prochází žaludkem

A hlavně láska k sobě samému! Pokud nejsme laskaví k sami sobě, nezvládneme být laskaví k ostatním. Společné stylové stolování s designovými vychytávkami a pokrmy z kvalitních surovin jsou u seveřanů životním stylem. Ve vašem oblíbeném relaxačním koutku určitě oceníte pojízdné servírovací stolky ze dřeva, na které si můžete odložit nápoj nebo zákusek.

Hygge je láska, potěšení a propojení s ostatními. Zkuste popřemýšlet na tím, co vám dělá radost a užívejte to plnými doušky každý den.

Prohlašuji, že pokud nepřevezmu objednanou zásilku, zavazuji se uhradit odesílateli náklady na zabalení, odeslání a vrácení nepřevzaté nepoškozené zásilky.